Впечатленията на Бени от лагерите с Истински Хоризонти

Сега започваш 11-ти клас, защо избра да отидеш на лагер това лято? Това лято за първи път разбрах за тези лагери и тъй като обичам всичко свързано с музика,спорт и английски нямах търпение да взема участие! Като лагерник, каква е твоята гледна точка за нещата, които научи? Има много какво да се научи от лагерите, дали е от страна на спорта, музиката или така нататък в зависимост на какъв лагер присъстваш. Всички ръководители са приятни, компетентни и най-вече се отнасят добре и с внимание към лагерниците. Коя беше най-трудната част в тези лагери? Ако въобще имаше трудна част е това, че лагерите са малко изморителни, но как да не се измориш като има толкова много забавни неща за правене! Ако има друг тийнейджър, който обмисля да отиде на лагер през следващата година, какво би му казал? Със сигурност си заслужава отдаденото време! Това ще бъдат едни от най-забавните дни в живота ви! Бени Лийстръм. Стара Загора, 11 клас 1-ва година като лагерник

СПОДЕЛЕТЕ

КОМЕНТАР

Практически ползи и умения, които младите хора могат да придобият от общоприетите християнски ценности:

Прошка – Чрез нея започва християнският живот. Всеки получил прошка знае, че е сгрешил. Това осъзнаване дава възможността по-лесно да прощаваме чуждите грешки, както и на нас ни е простено. Всички ние грешим в много неща. Прошката е в основата на всяко истинско взаимоотношение, както това с Бога, така и в семейството и между приятелите.

Вяра /доверие/ – Библията говори не само за вяра, но и за доверие. Който вникне в същността на вярата изгражда в себе си умението да държи на истински здрави взаимоотношения, защото те ще са основани на взаимно доверие.

Надежда – Надеждата отговаря на въпроса – “какъв е смисълът?” Всеки започнал нещо се надява, че ще го свърши и то ще е нещо добро. Едно от изключително важните неща за младия човек е да намери смисъл, в който да се надява! Най-голямата надежда на християните е във възкресението. То дава различен смисъл на целия живот. За това и най-светлият християнски празник е Великден.

Любов – Много се говори, пише, пее за любовта. В християнството има един стандарт за любов и това е кръстът и жертвата на Христос. Можем много да си говорим колко се обичаме и това е хубаво, но истинският тест на любовта е какво можем да жертваме един за друг.

Семейство – Трябва да уточня, че в християнските принципи говорим за традиционното семейство – мъж и жена свързани в брачен съюз! Това е семейството според разбиранията на християнството и в такова семейство се раждат и отглеждат децата. Библията говори много за любовта в брачните взаимоотношения, както и за послушанието на децата (една от десетте Божии заповеди).

Трудът – Поговорката “Който не работи не трябва и да яде” всъщност е цитат от Библията. /2 Солунци 3:10/ Трудът и старанието са ясно подчертани добродетели, които всеки християнин трябва да усвои.

Законност – Библията говори за Бога като “Бог на реда”. В нея ясно се посочва, че законността и правдата са от Бога, а неправдата, корупцията и безнаказаността водят до тежки последици.

Това не е всичко, но е само малък пример за характера, който искаме младите хора да изградят у себе си, като се облягат на християнските ценности и убеждения.