EDGE sport има насоченост към следните спортове – футбол, ултимейт фризби, баскетбол, волейбол, фитнес, както и програмата Рефит.

EDGE футбол

Това е най-развитата ни програма. Тренираме младежи от различни населени места, като организираме и турнири в специално създадена за целта лига. Отборите за от 7 човека и се играе  с подходящ размер на игрището и вратите. Времетраенето на двете полувремена също е по-кратко.

EDGE футбол - обучение на треньори

От тази година започнахне и подготовка на треньоти за различните отбори. Обучението е практическо и интензивно. Обучителите са с международен сертификат за треньори в професионалния футбол. Обучението е в 4 нива.

EDGE фит

Тази година стартирахме в Асеновград и фитнес тренировки. Секция с физически натоварвания има и в летния спортен лагер.

Ултимейт фризби

Ултимет фризби е нмого познат спорт за България, но любим на всички играли дори веднъж! Самата игра наподобява смесица между американски футбол, футбол, хандбал но с фризби. За да добиете повече престава вижте тук!

Волейбол и баскетбол

Иска ни се да има и волейболна и баскетболна лига както футболната, която стартирахме. За сега тези спортове са застъпени главно в летния спортен лагер.

Целта ни във всеки спорт!

Работим, за да помогнем на юноши и млади хора да станат по-силни във всяка една област от живота си: духовна, физическа, психическа и емоционална. Предлагаме дейности за младежи с опитни водачи в здравословна и окуражаваща атмосфера. В EDGE Sports държим на четири основни характерситики:

1) Дисциплина     2) Респект     3) Увереност     4) Състезание

Очакваме участниците да ги спазват по всяко време; в училище, в обществото, по време на тренировка и по време на мачовете. Очаквания резултат за участниците е да се развият и израстнат като млади лидери, които ценят тези четири характеристики.

ЗАТВОРИ

Практически ползи и умения, които младите хора могат да придобият от общоприетите християнски ценности:

Прошка – Чрез нея започва християнският живот. Всеки получил прошка знае, че е сгрешил. Това осъзнаване дава възможността по-лесно да прощаваме чуждите грешки, както и на нас ни е простено. Всички ние грешим в много неща. Прошката е в основата на всяко истинско взаимоотношение, както това с Бога, така и в семейството и между приятелите.

Вяра /доверие/ – Библията говори не само за вяра, но и за доверие. Който вникне в същността на вярата изгражда в себе си умението да държи на истински здрави взаимоотношения, защото те ще са основани на взаимно доверие.

Надежда – Надеждата отговаря на въпроса – “какъв е смисълът?” Всеки започнал нещо се надява, че ще го свърши и то ще е нещо добро. Едно от изключително важните неща за младия човек е да намери смисъл, в който да се надява! Най-голямата надежда на християните е във възкресението. То дава различен смисъл на целия живот. За това и най-светлият християнски празник е Великден.

Любов – Много се говори, пише, пее за любовта. В християнството има един стандарт за любов и това е кръстът и жертвата на Христос. Можем много да си говорим колко се обичаме и това е хубаво, но истинският тест на любовта е какво можем да жертваме един за друг.

Семейство – Трябва да уточня, че в християнските принципи говорим за традиционното семейство – мъж и жена свързани в брачен съюз! Това е семейството според разбиранията на християнството и в такова семейство се раждат и отглеждат децата. Библията говори много за любовта в брачните взаимоотношения, както и за послушанието на децата (една от десетте Божии заповеди).

Трудът – Поговорката “Който не работи не трябва и да яде” всъщност е цитат от Библията. /2 Солунци 3:10/ Трудът и старанието са ясно подчертани добродетели, които всеки християнин трябва да усвои.

Законност – Библията говори за Бога като “Бог на реда”. В нея ясно се посочва, че законността и правдата са от Бога, а неправдата, корупцията и безнаказаността водят до тежки последици.

Това не е всичко, но е само малък пример за характера, който искаме младите хора да изградят у себе си, като се облягат на християнските ценности и убеждения.