Юношески лагер - Стара Загора

Информация

КОГА? – 1-6 Юли 2019г.

КЪДЕ? – СТАРА ЗАГОРА

КАКВО? – Този лагер е за младежи от 12-18 години. Лагерниците ще имат възможност да изградят своя характер чрез много спорт, приятелства, уроци по английски заедно с американци, и дискусии свързани с традиционните християнски ценности. Спортните дейности ще включват футбол, ултимейт фризби, фитнес, и танци.

КОЛКО? – 35лв. Tова включва спортно оборудване, обяд, закуски, материали за уроците и др.

Надяваме се цената да не е пречка за младежите да преживеят една страхотна седмица! Ако имате финансови затруднения, моля свържете се с нас, надяваме се да можем да помогнем и ще бъдем изключително дискретни.

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 20 Юни 2019г.

Регистрация

ОЧАКВАМЕ ВИ!

От тук можете да изтеглите декларациите, които са ни необходими от ваша страна.

От тук може да изтеглите въпросника за здравно състояние, който е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за записването за лагера.

ЗАТВОРИ

Практически ползи и умения, които младите хора могат да придобият от общоприетите християнски ценности:

Прошка – Чрез нея започва християнският живот. Всеки получил прошка знае, че е сгрешил. Това осъзнаване дава възможността по-лесно да прощаваме чуждите грешки, както и на нас ни е простено. Всички ние грешим в много неща. Прошката е в основата на всяко истинско взаимоотношение, както това с Бога, така и в семейството и между приятелите.

Вяра /доверие/ – Библията говори не само за вяра, но и за доверие. Който вникне в същността на вярата изгражда в себе си умението да държи на истински здрави взаимоотношения, защото те ще са основани на взаимно доверие.

Надежда – Надеждата отговаря на въпроса – “какъв е смисълът?” Всеки започнал нещо се надява, че ще го свърши и то ще е нещо добро. Едно от изключително важните неща за младия човек е да намери смисъл, в който да се надява! Най-голямата надежда на християните е във възкресението. То дава различен смисъл на целия живот. За това и най-светлият християнски празник е Великден.

Любов – Много се говори, пише, пее за любовта. В християнството има един стандарт за любов и това е кръстът и жертвата на Христос. Можем много да си говорим колко се обичаме и това е хубаво, но истинският тест на любовта е какво можем да жертваме един за друг.

Семейство – Трябва да уточня, че в християнските принципи говорим за традиционното семейство – мъж и жена свързани в брачен съюз! Това е семейството според разбиранията на християнството и в такова семейство се раждат и отглеждат децата. Библията говори много за любовта в брачните взаимоотношения, както и за послушанието на децата (една от десетте Божии заповеди).

Трудът – Поговорката “Който не работи не трябва и да яде” всъщност е цитат от Библията. /2 Солунци 3:10/ Трудът и старанието са ясно подчертани добродетели, които всеки християнин трябва да усвои.

Законност – Библията говори за Бога като “Бог на реда”. В нея ясно се посочва, че законността и правдата са от Бога, а неправдата, корупцията и безнаказаността водят до тежки последици.

Това не е всичко, но е само малък пример за характера, който искаме младите хора да изградят у себе си, като се облягат на християнските ценности и убеждения.